U bent momenteel niet aangemeld. aanmelden

Historiek

In 1983, op 22 jarige leeftijd, heb ik mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt gezet. Geheel toevallig kwam ik in de wijnwereld terecht bij Roland Verbraeken ‘Eerste sommelier van België’ van 1971. Als gepassioneerd wijnliefhebber had hij vanuit zijn hobby de gerenomeerde wijnhandel ‘Wijnkeldermeester’ te Afsnee opgericht. Deze Godfather van de oenologie leerde mij 13 jaar lang de kneepjes van het vak.

Naast de praktijk was de theorie ook belangrijk: begin de jaren 90 behaalde ik mijn diploma ‘Handelaar in wijnen en sterke dranken’ na een tweejarige opleiding bij Syntra West te Ieper.

Door de naderende pensioenleeftijd van Roland werd uitgekeken naar een overnemer voor de zaak. In 1996 kocht ‘Chais du Nord’ uit Oostende ‘Wijnkeldermeester’. Ik ben dan in de zaak kunnen blijven en heb ik hier nog een paar jaar meegedraaid. Nadien werkte ik nog bij ‘Divinum’ te St Denijs Westrem en Wijnhandel van Hende te Gavere. In 2001 beëindigde ik mijn full-time loopbaan in de wijnsector.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik ben ondertussen terug aan de slag gegaan in de wijnhandel, nu in bijberoep. Van wijn tot cava, van Frankrijk tot Argentinië: voor elk wat wils! Heerlijke wijnen aan betaalbare prijzen, daarvoor moet je bij JoVinO zijn.